START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH

Welkom bij Del Ferro, specialist op het gebied van het overwinnen van hyperventilatie.

De Del Ferro Methode is een wetenschappelijk beproefde methode voor iedereen die hyperventileert en gemotiveerd is om hiervan af te komen.

De cursus is gebaseerd op de training van de middenrifspier. Deze spier is voor 90% verantwoordelijk voor de ademhaling en bij mensen die hyperventileren dan ook de boosdoener.

In onze training leer je controle en inzicht te krijgen over jouw eigen ademhaling. Al na de eerste les ervaren onze cursisten dat zij weer ́macht ́hebben over hun eigen lichaam en dat de hyperventilatie niet meer de baas is over hen.

Een uiterst resultaat gerichte cursus, waarin je naast een correct gebruik van de middenrifspier,  angst leert te overwinnen waardoor het zelfvertrouwen toeneemt.

De Del Ferro cursus kan als ‘uniek’ omschreven worden, doordat voor zowel de mentale aanleiding (de angstgedachte) als de fysieke gebeurtenis (het hyperventileren) een relatief eenvoudige oplossing aangeleerd wordt. Bij de juiste toepassing leidt het direct tot blijvend resultaat.
Onder begeleiding van onze deskundigen oefen je de specifieke ademhalingstechnieken die operazanger en zangpedagoog Len del Ferro in 1978 ontwikkeld heeft.

In 4 wekelijkse sessies krijg je de techniek aangereikt waardoor je, al vanaf de eerste les, nooit meer hoeft te hyperventileren en weer vertrouwen krijgt in je eigen lichaam.  Je zult je direct rustiger voelen. Deze methode is zowel geschikt voor mensen die chronisch hyperventileren als voor mensen met acute hyperventilatie aanvallen.

  • Wij pakken problemen aan door middel van een persoonlijke aanpak
  • De aangeboden trainingen zorgen ervoor dat de cursist ook vaardigheden ontwikkeld voor het omgaan met stress en assertiviteit.
  • Een training duurt maximaal 4 weken. Bovendien kennen wij geen wachttijden. In overleg kan de behandeling op locatie plaatsvinden.
  • Kenmerkend voor onze werkwijze is de snelle aanpak; na aanmelding volgt al na enkele werkdagen al de eerste behandeling. De traing is doorgaans relatief kortdurend, maar het nazorg traject kan voor elk individu verschillend zijn. De cliënt heeft hierbij de regie terwijl Del Ferro vooral een steunende functie heeft.

Na verloop van tijd zal het leven zonder hyperventileren een automatisme worden. Waarom de hyperventilatie ooit is begonnen, is voor ons niet van belang.  Wij kijken naar de oplossing. De vicieuze cirkel doorbreken; een bepaalde gebeurtenis heeft ooit een verkeerde beweging van het middenrif veroorzaakt, die door angst in stand wordt gehouden. Dat patroon moet doorbroken worden. Als je leert hoe je de hyperventilatie kan voorkomen, zal de angst en onzekerheid die in de loop van jaren is opgebouwd, verdwijnen.

De Del Ferro methode kan omschreven worden als een therapie die gericht is op het fysieke ontstaan en de direct waarneembare symptomen van hyperventilatie. De indrukwekkende therapeutische resultaten die bereikt worden zijn dan ook voor een deel te herleiden tot het hebben van vertrouwen in het eigen lichaam, waardoor de psychische weerstand wordt vergroot.Om het hyperventileren helemaal te overwinnen, is deze methode niet alleen gebaseerd op de succesvolle ademhalingstechniek van Del Ferro, maar bevat ze tevens een unieke mentale training. Dr. J. van Hemert, neuroloog